Impressie afbeelding

De volgende sessies worden gegeven tijdens de CF-dag.

Tijdens de registratie kun je hieruit een keuze maken.

Pasfoto Dr. Vincent Gulmans
Dr. Vincent Gulmans Hoofd Onderzoek en Kwaliteit van zorg (NCFS)

Sessie 1.Voorkómen van infecties bij CF, wat is (on)mogelijk en haalbaar?

In deze interactieve sessie gaan we met elkaar het gesprek aan over bacteriën en schimmels, hygiëne en het voorkómen van infecties.  Welke maatregelen of acties zijn zinvol, maar ook haalbaar, om infecties of overdracht van bacteriën (kruisinfectie) te voorkomen?
Op het podium belichten Jolt Roukema (kinderarts), Marcia Simpson (heeft CF) en Guus Olijerhoek en Karin Terhürne (ouders van twee kinderen met CF), dit elk vanuit hun perspectief. Aan de hand van stellingen en discussies met de deelnemers in de zaal willen we zo de realistische mogelijkheden om (kruis)infecties te voorkomen, verhelderen.
 
 
Pasfoto Jacquelien Noordhoek MA MSc
Jacquelien Noordhoek MA MSc directeur (NCFS)

Sessie 2. CF in jouw dagelijks leven, hoe ga je er mee om?

De tweede interactieve sessie staat in het teken van de rol die CF speelt in ons dagelijks leven. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Sommigen lopen dagelijks tegen praktische of mentale aspecten aan en vinden het fijn om daarbij hulp te krijgen, terwijl anderen dit liever zelf uitzoeken. Ook is er een groep die minder vaak problemen heeft met CF in het dagelijks leven. Hoe sta jij hier in? 
Op het podium laten Marieke Verkleij (GZ-psycholoog), Mariska van Doesburg (heeft CF), Thomas Veltman (vader van een kind met CF) en Annemiek Duenk (zus van iemand met CF) hun licht hierover schijnen. Aan de hand van stellingen en discussies met de deelnemers in de zaal willen we zo de diversiteit in het omgaan met CF onder de aandacht brengen.  
 

Sessie 3. Reis door de mens

Momenteel is De reis door de mens helaas vol.
U kunt zich aanmelden voor de reservelijst door een e-mail te sturen naar c.goudsbloem@ncfs.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.


Speciaal voor de CF-dag is deze spectaculaire ‘reis door de mens’ voor ons gereserveerd. Tijdens de reis leer je hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het lichaam werkt en wat je moet doen om je lichaam gezond te houden. Zo krijg je een bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens, dat je nergens anders kunt krijgen.
Je beleeft deze unieke ‘reis door de mens’ samen met vijftien andere bezoekers van de CF-dag en krijgt begeleiding door middel van een audiotour. Het is dan net alsof je in je eigen lichaam loopt. Je gaat bij de knie het lichaam in en komt aan het einde van 'de reis' bij de hersenen weer naar buiten. Hierna vervolg je je weg door het  interactieve deel van CORPUS. Hier wachten onze ambassadeurs op je, om je verder te informeren over voeding, bewegen en de juiste mindset.